ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
«Mια χαρά φαίνεσθε…!»
Νέο βιβλίο του Βασιλείου Θεοδώρου


H παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί
στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
 την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012Την Παρασκευή 18 Μαΐου, και ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) η παρουσίαση του νέου βιβλίου του ιατρού και συγγραφέα κ. Βασιλείου Κ. Θεοδώρου, με τίτλο: «Mια χαρά φαίνεσθε…!».


Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρδηττός», εξετάζει την πορεία του γήρατος και τους φυσικούς νόμους της εξέλιξης και της φθοράς τόσο από ιατρική όσο και από κοινωνική πλευρά. Ο συγγραφέας, ως γιατρός, έχει το χάρισμα να γνωρίζει τον άνθρωπο ως βιολογική ύπαρξη, ενώ ως ερευνητής της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού, μπορεί να αντιμετωπίζει τον άνθρωπο πολύπλευρα, ως πολιτισμική και κοινωνική οντότητα.

Οι σύγχρονες, ανεπτυγμένες κοινωνίες υμνούν τα νιάτα και τη βιολογική ακμή. Εκθειάζουν τη σωματική ομορφιά και την υπερδραστηριότητα, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κοινωνικό πλαίσιο, όπου τα γηρατειά μάλλον περισσεύουν. Ο κ. Θεοδώρου αντιστρέφει το κοινωνικό στερεότυπο των γηρατειών: όχι μόνο δεν είναι αρρώστια, αλλά προνόμιο, που ατυχώς κάποιοι δε θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν. Η πρόοδος της ιατρικής και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου έχουν συμβάλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Ζητούμενο όμως παραμένει η εσωτερική αλλαγή που θα δώσει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να αντιμετωπίσει τους φόβους και τις ανασφάλειές του και να ζήσει με αξιοπρέπεια και δημιουργικότητα την περίοδο αυτή.

Η νέα στάση ζωής απέναντι στο χρόνο βέβαια δε χαρίζεται, αλλά κατακτάται. Απαιτείται προετοιμασία, που πρέπει να ξεκινάει στα πρώιμα χρόνια, να συνεχίζεται με συνέπεια στα μετέπειτα, όταν τα γηρατειά θα έχουν αρχίσει να επιφέρουν τις μεταβολές στο σώμα και το πνεύμα και να απαιτούν την αλλαγή ρόλου του μέχρι χθες ισχυρού, περήφανου και ανεξάρτητου ατόμου –με κάποια μορφή εξουσίας στον κύκλο του– την οποία καλείται να παραδώσει γιατί τελείωσε. Έτσι λοιπόν, αν το άτομο καταρτίσει ένα συγκεκριμένο, λεπτομερειακό, καθημερινό πρόγραμμα, ώστε να μη βρεθεί απροετοίμαστο, ίσως καταφέρει να αποφύγει την ανία, τη μελαγχολία και την κατάθλιψη. Το στόχο αυτό υπηρετεί στο συγκεκριμένο βιβλίο ο κ. Θεοδώρου, με οξυδέρκεια αλλά και χιούμορ, δίνοντας χρήσιμες οδηγίες.

    
Ο Βασίλης Θεοδώρου είναι Α. Επίκ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και αποστρατεύθηκε ως Υποναύαρχος. Από το 2002 ασχολείται με το συγγραφικό έργο. Τιμήθηκε από το American Biographical Institute (1995) με το International Cultural Diploma of Honour και από το Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών (1996) με τιμητικό δίπλωμα.

«Mια χαρά φαίνεσθε…!»
Συγγραφέας: Βασίλειος Κ. Θεοδώρου
Σελ. 125 – Τιμή: 15 ευρώ

Το βιβλίο διατίθεται στο πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) καθώς επίσης και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.
Αναζήτηση βιβλίων

Όλες οι εκδόσεις ►
Δελτία Tύπου ►

Τα βιβλία διατίθενται στο Πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του ΙΜΕ,
καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε
με το τηλ.: +(30) 212 254 2010 ή γράψτε στο ardittos_books@ardittos.gr.
copyright © ΑΡΔΗΤΤΟΣ